Risalenin zinciri ne zaman kalkar?

Bugün yapılacağı duyurulan, ama Ankara katliamı sonrası Emniyet’in talebiyle ertelenen Bediüzzaman mevlidi öncesinde Yönetim Kurulu üyemiz Ali Vapurlu ile beraberindeki heyet Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet...

Bugün yapılacağı duyurulan, ama Ankara katliamı sonrası Emniyet’in talebiyle ertelenen Bediüzzaman mevlidi öncesinde Yönetim Kurulu üyemiz Ali Vapurlu ile beraberindeki heyet Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret ederek mevlide davet ve duayı da onun yapmasını rica etmiş.
Sohbet esnasında Risale-i Nur neşriyatındaki malûm süreç de konuşulmuş.

Daha önce İşaratü’l-İ’caz’ı basan Diyanet, Mektubat’la İhlas ve Uhuvvet Risalelerini de basım aşamasına getirmiş. Nitekim Mektubat’ın cilt kapağı resmi geçtiğimiz günlerde bazı sitelerde yayınlanmıştı.

Ancak bu haberin 1 Kasım seçimi öncesinde gündeme gelmesi “Risaleler yine seçim hesaplarına alet edilecek” yorumlarına konu olunca çalışma durdurulmuş.

Kimilerinin “Risale-i Nur’a artık devlet sahip çıkıyor” diye adeta bayram ettiği olayın bu boyutu, işe siyaset gölgesi düşürdüğü için, hizmete bu şekilde de sekte vuruyor.

Onun için, baştan beri ısrarla söylediğimiz şeyi bir defa daha tekrar ediyoruz:

Devlet risale neşriyatına hizmet edip destek vermek istiyorsa, torba kanuna tıkılan devlet tekelinin AYM’den, ona istinaden çıkarılan kararnamenin de Danıştay’dan dönmesi sonrası, bandrol engelini tamamen kaldırarak risale basımının önünü açsın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar