Ramazan-2015’in ardından

Ramazan ve orucun en büyük hikmetlerinden biri, her fırsatta kötülükleri emreden nefsi terbiye edip dizginlemesi ve bunu tamamlayan bir husus olarak da, bir hadis-i şerifte buyurulduğu üzere şeytanların bu ayda zincire vurulması.Fertten...

Ramazan ve orucun en büyük hikmetlerinden biri, her fırsatta kötülükleri emreden nefsi terbiye edip dizginlemesi ve bunu tamamlayan bir husus olarak da, bir hadis-i şerifte buyurulduğu üzere şeytanların bu ayda zincire vurulması.
Fertten başlayan bir tasaffî ve arınma disiplininin giderek genişleyen halkalar halinde hayatın diğer alanlarına akseden olumlu tezahürlerini her yerde görmek mümkün.

Yerel ve uluslararası siyaset dahil.

Ramazan atmosferinin ABD ve Rusya başkentleri olmak üzere dünyanın her yerinde kendisini güçlü şekilde hissettirip dünyayı kucakladığını 2015 Ramazan’ında da gördük.

Geleneksel Beyaz Saray iftarlarının bu yılki sonuncusunda Obama’nın verdiği çarpıcı mesajlar, ferahlatıcı örneklerden sadece biri.

Eski ABD Başkan Yardımcılarından Al Gore’un kızı Karenna’nın, çağrıldığı iftar daveti öncesi tuttuğu bir günlük oruç için “Nimetlerin ne kadar değerli olduğunu anlamam için iyi bir deneyim oldu” diye konuşması da.

Dünyanın farklı coğrafyalarında, bulundukları ülkelerin insanlarıyla medenî bir diyalog kurabilmiş Müslümanlarca tertiplenen iftar davetlerinin vesile olduğu açılımlar da.

Avustralya Nur Vakfının iftarına katılan Hıristiyan Senatörün “Müslümanları seviyorum, onlarla iftihar ediyorum” deyip kiliselere “Siz de iftar verin” çağrısı yapması gibi.

Ve bu çağrıdan çok kısa bir zaman sonra, Köln’deki Ortodoks Kilisesinde Kadir Gecesi iftar daveti verilip Kur’an’dan ayetler okunarak dualar edildiği haberinin gelmesi ne kadar güzel ve manidar bir tevafuk, değil mi?

Azılı İslam düşmanı global şer komitelerinin ortaya sürüp el altından idare ettikleri IŞİD gibi vahşi terör örgütleriyle lekelenmeye çalışılan İslam imajını, gerçekte olması gereken doğru şekliyle insanlığa sunan bu tür organizasyon ve çalışmalar çok önemli

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar