OHAL rejimi sürdürülemez

Bugün köşemizi, duyarlı ve müdakkik okurumuz Özcan Erkiş’in sitemizde yayınlanan ve her biri makale hacminde olan dikkate değer, seviyeli ve kaliteli yorumlarından birine tahsis ediyoruz:Adalet Bakanından sonra BB...

Bugün köşemizi, duyarlı ve müdakkik okurumuz Özcan Erkiş’in sitemizde yayınlanan ve her biri makale hacminde olan dikkate değer, seviyeli ve kaliteli yorumlarından birine tahsis ediyoruz:
Adalet Bakanından sonra BB Yardımcısına da açık mektup yazıp bir kez daha haksız, hukuksuz ve keyfi uygulamalara dikkat çekerek, “bunlara bir an önce son vermeniz” temennîsinde bulunmanız hür basın ve basın hürriyeti adına teşekkür ve takdiri hak eden bir davranıştır. İnşaallah diğerleri için, basın hak ve hukukuna sahip çıkma adına güzel ve cesur bir örnek teşkil edecektir. 

Yazınızın bir paragrafında “Demokratik hukuk devletinde kanun ve kurallar hakimdir, asla keyfîliğe yer yoktur ve kesinlikle olmamalıdır” diyerek sorunun kaynağına dikkat çekmişsiniz. Evet, asıl mesele de bu değil mi? OHAL ve KHK’lar ile “yok” edilen demokratik hukuk devleti. Hukukun üstünlüğünün hükümferma olacağı demokratik hukuk devleti ne vakit avdet ederse—inşaallah—keyfîlik de sona erecektir. Fakat bu konudaki belirsizlik, insanlarda ciddî anlamda güven ve gelecek kaygısına sebep olmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar