OHAL keyfîlikleri ne zamana kadar?

Cumhurbaşkanı dönüp dönüp “OHAL’den kim ne zarar görmüş?” lâfını tekrarlayadursun; OHAL’in etkilemediği bir hayat kalmadı gibi.Gelinen noktada tek başına Erdoğan’a kalan AKP 16...

Cumhurbaşkanı dönüp dönüp “OHAL’den kim ne zarar görmüş?” lâfını tekrarlayadursun; OHAL’in etkilemediği bir hayat kalmadı gibi.
Gelinen noktada tek başına Erdoğan’a kalan AKP 16 yıl önce yola çıkarken kurucuları arasında yer almışken, daha sonra yolunu ayıran ve OHAL KHK’sıyla üniversiteden de çıkarılan Fatma Bostan Ünsal, Nur’a verdiği mülakatta, pasaportu da iptal edildiği için geçen yıl kur’ada çıktığı halde hacca gidemediğini, bu yıl ise hiç başvurmadıklarını, eski AKP milletvekili ve Mazlumder eski başkanı olan eşinin de, doğrudan onunla ilgili bir karar ve işlem olmamasına rağmen bu durumdan etkilenip gidemediğini anlatmıştı.

KHK’zedelerden benzer durumda olan daha birçok insan var. Ve diğer çok daha ağır mağduriyetler ortadayken, bunları seslendirmekten dahi hicap duyuluyor.

Bizim gri pasaport başvurumuzun “takdiren” reddinde de yeni bahane OHAL.

OHAL düzeninde, gri pasaportunuzun olması yetmiyor; BYGEM’den ayrıca “Yurt dışına çıkmasında sakınca yok” yazısı almanız gerekiyor. Bu yazı verilmemişse çıkamıyorsunuz. Gazetecileri tamamen memur statüsüne hapseden bir cendere.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar