Nursena Deniz

Üç hafta önce bu köşede Meryem Tortuk’u yazmıştık. Bugün de Nursena Deniz’i yazmak mukaddermiş. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Nursena’yı...Nursena...

Üç hafta önce bu köşede Meryem Tortuk’u yazmıştık. Bugün de Nursena Deniz’i yazmak mukaddermiş. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Nursena’yı...
Nursena yaşasaydı doktor olup hastaları iyileştirmeye çalışacaktı. Ve daha öğrenciliğinde lenf kanseri çocuklara yönelik gönüllü bir çalışma grubuna katılarak aktif bir üyesi oldu.

“Leyla’dan Sonra” adlı bu grup, fakülte hastanesinde bu hastalıktan tedavi görürken hayata veda eden küçük Leyla’nın vefatı sonrasında, diğer hasta çocuklarla ilgilenip onlara moral vermek için kurulan bir ekipti.

Grubu oluşturan gönüllü öğrenciler, hasta çocukları neşelendirmeye ve morallerini yükseltmeye çalışıyorlardı. Tedavinin başarısı için son derece önemli olan bu çalışmayı kendilerine özel bir görev ve misyon edinmişlerdi.

Nursena bu moral takviyelerine Risale-i Nur eksenli sohbetleriyle can katıyordu.

Dersler bitince, Ramazan’ı ve bayramı ailesiyle geçirmek üzere Van’a gitmek için havaalanına varmıştı ki, aniden baygın düşüp yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ve yapılan tetkikler sonucu acı teşhis konuldu:

Nursena, moral vermeye çalıştığı çocukların hastalığına yakalanmıştı. Tedaviler fayda etmedi ve iki hafta içinde bu fâni hayata veda etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar