Muhabbet fedailiği bu mu?

Geçen hafta TÜYAP’taki imza programımızda Yeni Asya Neşriyat standına gelen tesettürlü bir hanım Fethullah Hoca cemaati mensubu olduğunu ifade ederek kendisini tanıttı ve Risale-i Nur’la orada...

Geçen hafta TÜYAP’taki imza programımızda Yeni Asya Neşriyat standına gelen tesettürlü bir hanım Fethullah Hoca cemaati mensubu olduğunu ifade ederek kendisini tanıttı ve Risale-i Nur’la orada tanıştığını söyledi.

Sonra sözü iki yıldır hedef oldukları suçlama ve aşağılamalara getirerek, özellikle iktidarın yanında saf tutan bazı Nur cemaatlerinin tavrı karşısında yaşadığı hayal kırıklığını ifade ederken gözyaşlarını tutamadı ve “Çok kırıldık” dedi.

Cemaatin tabanındaki psikoloji bu.

Mücahit olarak yola çıkıp müşahitlik kademesinden geçerek müteahhitliğe erişen ve oradan da bürokrat-otokrat-aristokrat mertebesine “terfi” eden kadroların, nazire yaparcasına, tavanını “ihanet,” ortasını “ticaret” olarak tasnif ve tarif ettikleri cemaatin “ibadet” tanımlamasına konu ettikleri tabanındaki ruh hali.

Onları en çok üzen, okudukları aynı eserlerde “muhabbet fedailiği” dersine muhatap olan insanlardan gördükleri muamele.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar