Meryem Tortuk

Genç yaşta vefat eden yazarımız Meryem Tortuk, bu yönüyle bir istisna olarak kervana dahil oldu. Yıllardır zorlu bir hastalıkla imtihan ediliyordu.Yıpratıcı bir tedavi süreci yaşadı. Bir ara düzelir gibi oldu, ama...

Genç yaşta vefat eden yazarımız Meryem Tortuk, bu yönüyle bir istisna olarak kervana dahil oldu. Yıllardır zorlu bir hastalıkla imtihan ediliyordu.
Yıpratıcı bir tedavi süreci yaşadı. Bir ara düzelir gibi oldu, ama sonra tekrar ağırlaştı ve yoğun bakıma alındı. Bu durumu duyurmuş, dua çağrısında bulunmuştuk.

Sonuçta vade tamam oldu ve Meryem dünyadaki kısa misafirliğini tamamladı.

Yeni Asya ailesine Bizim Aile editörlerinden biri olarak dahil olmuştu. Uzun zaman bu dergimize katkılarda bulundu. Ardından bir dönem Can Kardeş’in sorumluluğunu üstlendi. Bu arada zaman zaman gazetemize köşe yazıları yazdı. Hastalığını bu yazılardan biriyle duyurdu.

Tedavisinin zorlu etabını tamamladıktan sonra memleketi Hatay’a döndü. Ardından KPSS’yi kazandı ve yine İstanbul’a gelerek Ali Emirî Efendi Kültür Merkezi Kütüphanesinde çalışmaya başladı.

Derken hastalığı tekrar ağırlaştı...

Meryem, dünyanın kendisine hemen hemen hiç gülmediği insanlardan biriydi.

Evlenip çocuk sahibi olmak nasip olmadı. Anne olma özlemini yakınlarının çocuklarına gösterdiği sıcak ilgi ve şefkatle gidermeye çalıştı. Oğlumuzla kızımızın çok küçük olduğu yıllardaki muhatabiyetinde bunu bizzat görüp yaşadık.

Özellikle kızımıza çok düşkündü. Zaman zaman ona emanet ederdik ve o da büyük bir zevkle “bakıcı”lığını üstlenirdi.

Yine kızımızın ağır bir üşütme sebebiyle hastanede tutulduğu günlerde ziyaretine gelip sevgiyle kucaklarkenki müşfik ve sıcak görüntüsü gözümüzün önünde.

Nazik, nahif ve hassas mizacıyla masum bir hayat yaşadı. Ağır ve ıztıraplı hastalığı onu bütün dünyevî tortulardan arındırdı ve inşaallah derecesini yükseltti.

Bir melek gibi Cennet-i Âlâya uçtu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar