Koalisyon ve seçim manevraları

Seçimin üzerinden neredeyse on hafta geçti ve istifasını sunmuş bir hükümet tarafından “idare” edilen Türkiye yeni hükümetini hâlâ kurabilmiş değil.Adalet, İçişleri ve...

Seçimin üzerinden neredeyse on hafta geçti ve istifasını sunmuş bir hükümet tarafından “idare” edilen Türkiye yeni hükümetini hâlâ kurabilmiş değil.
Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıklarında, beş aydan fazladır, seçimden üç ay önce bu görevlere getirilmiş ve siyasî sorumlulukları bulunmayan bürokratlar oturuyor. Millî Savunma Bakanı da Meclis dışından bir isim.

Böyle bir hengâmede AKP ile CHP arasında yapılan koalisyon görüşmeleri muhtemelen bugün sonuca bağlanacak.

Haftalardır devam eden “istikşafî” temaslar sonucu gelinen noktayı Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu son bir kez daha değerlendirip nihaî kararlarını verecekler.

Gerçi Baykal iki partinin görüşmeleri için “tiyatro” ifadesini kullanıp, “Kasım’da seçime hazır olun” mesajı vermişti, ama siyasetin sürprizlere açık niteliği yaşadığımız süreçte de kendisini gösteriyor.

Haddizatında iktidarın ve özellikle Erdoğan’ın seçim sonucundan memnuniyetsizliği ve 7 Haziran’daki kaybını bir erken seçimle telâfi etme hesabı başından itibaren çok açık bir şekilde belliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar