Kıbrıs’ta bir gün

Geçtiğimiz hafta sonu, emektar, kadim ve her daim dinamik KKTC Temsilcimiz Eyüp Aktaş’ın ısrarlı daveti üzerine, Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Yavuzyiğitoğlu ile beraber, bir günlük bir Kıbrıs...

Geçtiğimiz hafta sonu, emektar, kadim ve her daim dinamik KKTC Temsilcimiz Eyüp Aktaş’ın ısrarlı daveti üzerine, Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Yavuzyiğitoğlu ile beraber, bir günlük bir Kıbrıs ziyareti gerçekleştirdik.

Aktaş, Ercan Havaalanına inişimizden itibaren bize çok sür’atli bir tur yaptırdı.

Daha önceki gidişlerimizde hiç görmediğimiz yerlere gittik. Lefkoşa’nın Türk kesimini Rumlardan ayıran sınırdaki Yiğitler Burcuna uğrayıp, şu anda BM Barış Gücü askerlerinin kaldığı Ledra Palas Otelini karşıdan temaşa ettik. Ardından sınırdaki Lokmacı Kapısını gördük.

Osmanlı stilindeki tek cami olan Arap Ahmet ve katedralden dönme Selimiye Camileri ile, Büyük Han’ın avlusunda merdivenle çıkılan mescidi; Ercan yakınında 40 Sahabenin medfun olduğu Kırklar, Girne sahilinde 7 Sahabeyi ağırlayan Hz. Ömer ve Lefkoşa’da Aziziye Türbelerini ve merhum Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek Fatiha’lar okuduk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar