Keyfî reddi yargıya taşıyacağız

Merhum Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminde onunla birlikte beş yıl içinde 41 ülkeye gitmiştik. (Gezi yazılarımızı bilâhare Demirel’le 41 Ülke adıyla kitaplaştırdık.)O dönemden...

Merhum Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminde onunla birlikte beş yıl içinde 41 ülkeye gitmiştik. (Gezi yazılarımızı bilâhare Demirel’le 41 Ülke adıyla kitaplaştırdık.)
O dönemden sonra çoğu Almanya, biri Avustralya, biri umre olmak üzere yurt dışına çıkışlarımız yılda bir-iki defayı geçmedi.

Geçen bayramdan önce Almanya okuyucularımızdan yine bir davet aldık ve bunun üzerine Basın Yayın Genel Müdürlüğüne gri hizmet pasaportu için başvuru yaptık.

Bir önceki pasaportumuz da gri idi ve bu sayede vize sıkıntısı yaşamadan Avrupa’ya dört defa gitmiştik. Gidiş sebebimiz ikisinde okurlarımızla buluşma, ikisinde de yıllık ve geleneksel Üstadı anma toplantılarıydı.

Ama bu defa 13 Haziran’da yaptığımız başvurunun cevabı, 3 Temmuz’da “red” olarak geldi. Onu da biz aradıktan sonra öğrenebildik. Gösterilen gerekçe “takdiren iptal.”

Bunun üzerine şu tweet’leri attık:

* Keyfîliğin en son örneği: BYGEM’e 13 Haziran’da yaptığımız gri pasaport başvurusu “takdiren” reddedildi. Biat etmemenin bir bedeli daha...

* 2017 AKP Türkiye’si: Yandaş gazeteciler CB uçağıyla dünyayı turlarken, biat etmeyenlere pasaport bile verilmez. ADALET (!) ve k Partisi...

* Anayasa m 23: Vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hâkim kararına bağlı olarak sınırlanabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar