Hürriyet ve hukuk mücadelemiz

Risale-i Nur hizmeti bilhassa bu çağda her an sarsılmaya açık hale gelen taklidî imanları tahkikîleştirme hedefine yoğunlaşan bir misyonu taşırken, aynı zamanda imanla iç içe olan hürriyet ve hukuk gibi...

Risale-i Nur hizmeti bilhassa bu çağda her an sarsılmaya açık hale gelen taklidî imanları tahkikîleştirme hedefine yoğunlaşan bir misyonu taşırken, aynı zamanda imanla iç içe olan hürriyet ve hukuk gibi değerler için verilen kararlı bir mücadeleyi de temsil ediyor.
Onun için, iman hizmetiyle hürriyet ve hukuk mücadelesini birbirinden ayırmak mümkün değil. Bu hizmetin seyir ve serencamı da bunu açıkça ortaya koyuyor.

Bediüzzaman ve Nur Talebeleri iman hizmetlerine devam ederken, eşzamanlı olarak, zulmüne maruz kaldıkları istibdada karşı müsbet hareket eksenli bir hürriyet ve hukuk mücadelesi de verdiler.

Üstadın sağlığında açılan Eskişehir, Denizli, Afyon, Gençlik Rehberi ve Büyük Cihad mahkemeleri, buralarda yapılan müdafaalar ve çıkan beraat kararları bu mücadelenin o devrin şartlarında dahi zaferle sonuçlandığını gösteren örnekler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar