Hukuksuzluklar silsilesi

Adalet Bakanlığının “50 binden fazlası tutuklu” dediği ve “silahlı terör örgütü üyeliği” ile suçlanan insanlara yaklaşım tarzı ve yapılan farklı muamele baştan sona...

Adalet Bakanlığının “50 binden fazlası tutuklu” dediği ve “silahlı terör örgütü üyeliği” ile suçlanan insanlara yaklaşım tarzı ve yapılan farklı muamele baştan sona hukuksuzluklarla malûl.
Bir defa çoğu dayanaksız şüphe ve ihbarlarla tutuklanan bu insanlara, daha yargılanmadan peşinen suçlu gözüyle  bakılması en başta masumiyet karinesinin ihlâli.

Eğer suçlamalar sağlam delillerle ispat edilemeyip de yargılama sonucunda beraat ederlerse, bunun telafisi var mı?

Keza cemaat mensubu olanların tamamına “örgüt” üyesi gözüyle bakılıyorsa, bu da çok yanlış. Cemaat ayrı, örgüt ayrı.

Cemaat tabanında olduğu için sırf bu sebeple içeri atılanların darbeyi planlayıp gerçekleştirdiği iddia edilen örgüte de üye oldukları varsayımı hukuka uyar mı?

Diyelim ki, içlerinde böyleleri de olsun, ama suç da, ceza da şahsîdir. Bu anlamdaki “irtibat ve iltisak” şüpheleri genelleştirilerek herkese teşmil edilebilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar