Hukuk mücadelesinin zaferi

Üç ay önce, Risale-i Nur neşriyatında yetkiyi Diyanet’e veren kararnamenin iptal edildiğini duyurmuştuk.Nihayet imzadan çıkıp resmen tebliğ edilen karar metninde görüyoruz ki, verilen karar yürütmeyi durdurma....

Üç ay önce, Risale-i Nur neşriyatında yetkiyi Diyanet’e veren kararnamenin iptal edildiğini duyurmuştuk.
Nihayet imzadan çıkıp resmen tebliğ edilen karar metninde görüyoruz ki, verilen karar yürütmeyi durdurma. Önce 10. Dairenin verdiği bu karara hükümetin itirazı bu Dairede kabul edilince konu İdarî Dava Daireleri Genel Kuruluna gitmiş ve Genel Kurul itirazın kabulü kararını kaldırıp yürürlüğün durdurulmasına hükmetmiş.

Kararla, yaklaşık iki yıldır devam eden keyfîliğe bir fren daha konulmuş oluyor.

Esasen kararnamenin yasal dayanağı olan ve risale neşriyatını devlet tekeline alan maddenin AYM tarafından iptaliyle, Danıştay’dan çıkacak kararın ne olacağı da belli olmuştu. Yani, hukuka aykırılığı AYM kararıyla tescil edilen bir düzenlemeye istinaden çıkarılan kararnamenin Danıştay tarafından iptalini bekliyorduk.

Danıştay’ın AYM ile çelişen, ona ters düşen bir karar vermesi söz konusu olamazdı. Nitekim olmayacağının işareti, yürürlüğü durdurma kararı ile verilmiş oldu.

Şimdi sıra iptalde. Dileriz, yürürlüğün durdurulmasından sonra Diyanet iptali beklemeden aradan çekilip, hukuka aykırılığı AYM ve Danıştay kararlarıyla tescil edilen kararnamenin icracısı olmaktan çıkar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar