Hukuk herkese lâzım

Bu yazı 6.5 yıl kadar önce, 17.2.11’de bu köşede yayınlanmıştı:Balyoz dâvâsındaki son tutuklamaları, dâvânın başlamasına birkaç gün kala heyet başkanının...

Bu yazı 6.5 yıl kadar önce, 17.2.11’de bu köşede yayınlanmıştı:
Balyoz dâvâsındaki son tutuklamaları, dâvânın başlamasına birkaç gün kala heyet başkanının değiştirilmesine ve ilâveten, yapılan son düzenlemelerle yargının tamamen hükümet yanlısı hale getirildiği iddiasına dayandırarak o şekilde değerlendirenler mevcut.

Bunlara göre, gelişmeler “yandaş yargı” oluşturma sürecinde gelinen noktayı ve yargı “kale”sinin de ele geçirildiğini gözler önüne seriyor.

Tabiî, “kale” ve “ele geçirme” söylemi, aynı şeyin kendi açılarından da geçerli olduğu sonucunu beraberinde getiriyor, ama bu iddialarla ortaya çıkanlar işin o tarafına hiç temas etmiyorlar.

Öyle ya, bir yer “ele geçirilip zaptedilecek” bir “kale” veya “mevzi” olarak görülüyorsa, evvelâ bu işi önceden yapıp oraya el koyanlar, sonra da karşılarında, onlardan alıp kendi hakimiyetlerini kurmak isteyenler var demektir. O mantık ister istemez, kaçınılmaz şekilde bu sonucu doğurur.

Nitekim hukuku değil, devleti ve ideolojiyi önceleyen bir anlayışın yargıda da kendisini göstermesi, bunun bir tezahürü. Ve bunun bizzat muhatap olduğumuz çok ilginç örnekleri de var.

Geçtiğimiz yıllarda bir yazımızdan dolayı açılan dâvâda 10. Yıl Marşı’nı da kriter olarak gösterip tazminata hükmeden ve yakında AİHM’den dönmesini beklediğimiz bir kararda olduğu gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar