“Herşey hukuk içinde yürüyor,” öyle mi?!

Mağdur feryatlarının iktidar medyasına bile taşındığı günlerde Ahmet Taşgetiren’in köşesine yansıyan bir anekdot, OHAL sürecinde gelinen noktanın yargıdaki işleyişi ne hale getirdiğinin...

Mağdur feryatlarının iktidar medyasına bile taşındığı günlerde Ahmet Taşgetiren’in köşesine yansıyan bir anekdot, OHAL sürecinde gelinen noktanın yargıdaki işleyişi ne hale getirdiğinin çok çarpıcı bir örneğiydi:
Bir bayan hâkim, hemcinsi bir meslektaşı hakkında “Fetö”den! tutuklama kararı verdikten sonra, “Bu kararı vermesem beni de tutuklayacaklar” diyerek, tutukladığı hâkimenin boynuna sarılmış ve hıçkıra hıçkıra ağlamıştı (Star, 13.9.16).

İktidar cenahının “Herşey hukuk içerisinde yürüyor” dediği süreçte yaşanan bu olay, çok sayıdaki benzerleri içinde en tipik ve dehşet verici olanlarından biri.

Son dönemde bölge toplantıları veya okurlarımızla buluşma programlar için gittiğimiz yerlerdeki görüşmelerimizde de bu tarz olaylara dair çok şey dinledik.

Konuştuğumuz birçok kişi, çevrelerinde yaşanan mağduriyetlerden bahsederken, tutuklama kararı veren hâkimlerin çoğunun “Bu kararların yüzde 80’inin haksız, yersiz ve yanlış olduğunu ben de biliyorum; ama o kararları vermezsem ben tutuklanırım” dediğini aktardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar