Güneydoğu’da bu gidiş nereye?

Son dönemde Güneydoğu bölgemizde adeta fiilen bir olağanüstü hal rejimine geçildiğini söylemek herhalde mübalâğa olmaz. Yörenin birçok yerinde habire özel güvenlik bölgeleri ilan edilip giriş...

Son dönemde Güneydoğu bölgemizde adeta fiilen bir olağanüstü hal rejimine geçildiğini söylemek herhalde mübalâğa olmaz.

Yörenin birçok yerinde habire özel güvenlik bölgeleri ilan edilip giriş çıkışlar yasaklanırken, aynı şey yerleşim yerlerinde de sokağa çıkma yasağı şeklinde uygulanıyor.

Ve buralarda operasyonlar yapılıyor.

Son olarak Silvan’da 12 gün devam eden sokağa çıkma yasağı boyunca cereyan eden çatışmalarda güvenlik mensupları dahil 20’den fazla kişinin can verdiği, ev ve işyerlerinin harabeye döndüğü, binlerce insanın da ilçeyi terk ederek başka yerlere göç etmek  zorunda kaldığı belirtiliyor.

Defalarca sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ve sonu gelmeyen çatışmaların cereyan ettiği yerleşimlerden biri de Cizre.

Buradaki okuyucularımızdan aldığımız son bilgiler, bunca yasağa ve operasyona rağmen 150 binlik ilçenin beşte dördünün hâlâ örgüt hakimiyetinde olduğu yönünde.

Barikat ve hendeklerle kuşatılıp silahlı militanlarca çevrelenen mahalleler örgüt açısından birer “kurtarılmış bölge” ve buralarda devlet kontrolü söz konusu değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar