G-20: Şov ve gerçekler

Büyük masraflarla icra edilen gösterişli lider zirveleri çoğunlukla şov ve gösteriş tarafı ağır basan seremoniler olmaktan öteye gitmez. Kamera ve objektiflerin saltanatlı ve tantanalı lider buluşmalarından...

Büyük masraflarla icra edilen gösterişli lider zirveleri çoğunlukla şov ve gösteriş tarafı ağır basan seremoniler olmaktan öteye gitmez.

Kamera ve objektiflerin saltanatlı ve tantanalı lider buluşmalarından yakaladığı sansasyonel görüntüler magazinleştirilerek sunulur.

Diplomatlar tarafından hazırlanan lider konuşmalarıyla sonuç bildirileri, gerçekte pek fazla anlam ifade etmeyen rutin aksesuarlar olarak programa ilave edilir.

İkili görüşmelerin muhtevasıyla ilgili olarak kamuoyuna yapılan açıklamalarla gerçekte konuşulanların ne derece uyumlu olduğunu ise sadece Allah ve onlar bilir.

Bazı görüşmelerin yarısının karşılıklı tercümelerle geçmesi de ayrı bir bahis.

Antalya’da toplanan G-20 zirvesi de böyle geçti. İç politikaya bakan tarafı ise Başbakanı iyice buharlaştırıp “one man” olarak “Başkan”ı öne çıkarması oldu.

Mutad G-20 zirvelerinden farklı olarak bu toplantının gündeminde öne çıkan konular terör ve mülteci problemleriydi. 

Paris’i vuran ve sarsan terör saldırıları sebebiyle Fransa’nın cumhurbaşkanı düzeyinde katılamadığı zirvede IŞİD terörüyle mücadele konusu da konuşuldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar