Ergenekon’dan “paralel”e...

Ergenekon ve Balyoz davalarının çıkış noktası darbelerle hesaplaşma iddiası ve bununla bağlantılı olarak devlet içindeki birtakım karanlık yapılanmaları tasfiye etme hedefiydi.Ancak süreç...

Ergenekon ve Balyoz davalarının çıkış noktası darbelerle hesaplaşma iddiası ve bununla bağlantılı olarak devlet içindeki birtakım karanlık yapılanmaları tasfiye etme hedefiydi.
Ancak süreç ilerledikçe bu hedefi geri plana iten hatalar yapıldı. Özellikle Ergenekon davası, herşeyin içine tıkıldığı bir torbaya dönüştürülerek, adeta içinden çıkılmaz hale getirildi. Gereksiz tutuklamalar ve bunların çok uzun süreli olması, hem mağduriyetlere, hem de kamuoyunda yıpratıcı tartışmalara yol açtı.

Usul noktasındaki diğer problemler de.

Sonuçta gelinen nokta ortada. Onca yıl büyük iddialarla devam ettirilen bir süreç, fiyaskoyla sonuçlanmış durumda. Ve bazı iktidar mensuplarının da ikrar ettiği üzere, bu sonuç en çok, hesap sorulması gereken darbeci zihniyettekilere yaradı.

Hem güya “AK”landılar, hem peş peşe açtıkları davalarda milyonluk tazminatlar kazanıyorlar, hem de senelerdir içlerinde biriktirip biledikleri rovanş duygusuyla karşı taarruza hız vermiş durumdalar.

“Paralel yapıyla mücadele” adı altında yürütülen operasyonlar bunun tezahürü.

Evvelce Ergenekon ve Balyoz gibi darbe davalarına destek veriyor gibi görünen iktidar sonra “Yanlış yapmışız” itirafı ve keskin bir U dönüşü manevrası ile, düne kadar darbeci olarak nitelediği kadrolarla birlikte “paralel”e karşı saf tutarken, darbe davalarını boşa çıkaran uygulamalardan yine “paralel”i sorumlu tutuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar