Demirel mülâkatları

Demirel’le 30 sene önce başladığımız Köprü mülâkatları derginin çıkan her yeni sayısında yayınlandıkça geniş yankı uyandırıyor, gazetelerde haber ve köşelerde...

Demirel’le 30 sene önce başladığımız Köprü mülâkatları derginin çıkan her yeni sayısında yayınlandıkça geniş yankı uyandırıyor, gazetelerde haber ve köşelerde yazı konusu oluyordu.
Bunları İslam Demokrasi Laiklik adıyla kitaplaştırmamızdan sonra da aynı şey oldu.

Özellikle laiklik, irtica, din eğitimi, şeriat, Bediüzzaman gibi başlıklarda Demirel’in dile getirdiği görüşler, laikçi-Kemalist cenahta da, “dinci” siyaset canibinde de tepki çekti ve eleştirilerin hedefi oldu.

Söz gelişi, Üstadın “Padişah Peygamberimize tâbi olursa ve yolunda gitse halifedir, biz de itaat edeceğiz. Peygambere tâbi olmayıp zulmedenler padişah da olsalar haydutturlar” sözünü aktardığı için, “Demirel laik devlet adamlarını haydut ilan ediyor” diye hop oturup hop kalkanlar oldu.

Buna karşılık İslamla demokrasinin örtüştüğünü Asr-ı Saadet uygulamalarıyla örnekleyerek anlattığında da “dinci”ler “Öyle şey olur mu?” diyerek ayağa kalktılar.

Bunların içinde, bugünün sıkı Erdoğan biatçısı kimi AKP’li milletvekilleri de var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar