Çözüm sürecinden OHAL düzenine

7 Haziran seçimi sonrası bir anda düğmeye basılarak terörün tırmandırılması ve bu gerekçeyle bölgede hız verilen askerî operasyonlar, çoklarına “90’lı yıllara geri mi...

7 Haziran seçimi sonrası bir anda düğmeye basılarak terörün tırmandırılması ve bu gerekçeyle bölgede hız verilen askerî operasyonlar, çoklarına “90’lı yıllara geri mi dönüyoruz?” diye sordurdu.
İktidarın bu suale cevabı “Terör örgütü açısından böyle bir dönüş söz konusu olabilir, ama biz o yılların uygulamalarına dönülmesine asla izin vermeyeceğiz ve terörle mücadelemizi demokratik kazanımlara zarar vermeden yürüteceğiz” şeklinde oldu.

Ama gidişat pek öyle göstermiyor.

Peş peşe ilan edilen özel güvenlik bölgelerinde hız verilen askerî operasyonlar, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi başta olmak üzere Varto, Cizre ve Silvan gibi yerleşim yerlerinde günlerce devam eden sokağa çıkma yasakları ve bu esnada cereyan eden şiddetli çatışmalar ne anlama geliyor?

Geçen sene başında yeniden başlatılan çözüm sürecindeki çatışmasızlık hali halkı ferahlatmış ve insanlarda “Galiba bu defa bu iş olacak” beklentisi uyandırmıştı.

Terör fitnesiyle kâbus gibi geçen 30 yılın ardından ilk kez şehit haberlerinin gelmediği bu kadar uzun bir sükûnet döneminin yaşanması halkı epeyce ümitlendirmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar