Cizre...

Bundan bir ay kadar önce bu köşede Cizre okuyucularımızın şu sarsıcı ve yakıcı mesajını duyurmuştuk: “Günlerdir sokağa çıkma yasağı var. Şimdiye kadar emsalini...

Bundan bir ay kadar önce bu köşede Cizre okuyucularımızın şu sarsıcı ve yakıcı mesajını duyurmuştuk:

“Günlerdir sokağa çıkma yasağı var. Şimdiye kadar emsalini yaşamadığımız ağır çatışmalar cereyan ediyor. Halkın çoğu şehri terk etmiş vaziyette... Ne olur bizler için, polis ve askerlerimiz için, masum Cizreliler için dua edin. Münacat, Cevşen, Sekînelerle bize imdad-ı manevîde bulunun.” (23.12.15)

Ve geçtiğimiz hafta sonu yaptığımız Şanlıurfa, Birecik, Gaziantep ziyaretlerinin son durağında şu üzücü haberi aldık:

Cizre’deki çatışmaların ulaştığı vahim boyut, herşeye rağmen orada kalıp hizmete devam etmeye çalışan okuyucularımızın da artık ilçede kalmalarını imkânsız hale getirmiş ve onlar da evlerini terk ederek göçmek mecburiyetinde kalmışlar.

Dışarı çıktıkları takdirde kurşun veya mermilere hedef olma riskinin had safhaya çıktığı bir ortamda, bazı okurlarımızın işyerleri de teröristler tarafından yağmalanıp talan edilmiş ve çok büyük zarara uğramışlar.

Sonuç olarak, 150 bini aşan ilçe nüfusunun kahir ekseriyeti gibi, onların da ayrılmaktan başka bir alternatifleri kalmamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar