Cemaatler! İbret almıyor musunuz?

AKP’nin 11 yıl çok yakın çalıştığı ve o dönemde işi “Ne istedilerse verdik” diyecek noktaya kadar taşıdığı cemaatle iki senedir tamamen köprüleri atıp “Ne verdiyseniz geri...

AKP’nin 11 yıl çok yakın çalıştığı ve o dönemde işi “Ne istedilerse verdik” diyecek noktaya kadar taşıdığı cemaatle iki senedir tamamen köprüleri atıp “Ne verdiyseniz geri alın” talimatı çerçevesinde devletin bütün gücünü ve imkânlarını kullanarak cemaat mensuplarına karşı kelimenin tam anlamıyla cadı avı yürüttüğü dehşetli bir süreci yaşıyoruz.
Şimdi cemaat bir taraftan bu amansız taarruza karşı cansiperane bir mukavemet ortaya koymaya ve iyice yoğunlaşan saldırıları mümkün olan en az hasarla atlatmaya çabalarken, diğer taraftan kendi içinde sıkı bir özeleştiri yapmaya çalışıyor.

Üstad diyor ki: “Beşer zulmeder, kader adalet eder.” Bu olayda da AKP zulmediyor, ama kader de adalet ediyor. Fethullah Hocanın “Gayrimeşru muhabbetin tokadını yiyoruz” beyanı ve cemaatte seslendirilen “Siyasetle bu kadar içli dışlı olmamalı ve yer yer ayyuka çıkan tekelci kadrolaşma uygulamaları ile diğer cemaatleri dışlayıp küstürmemeliydik” gibi özeleştiriler işin kader boyutuna taallûk ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar