Bediüzzaman mevlidleri ve demokrasi serüveni (3)

Yeni Asya’nın en son 2000’de tertiplediği Kocatepe Bediüzzaman Mevlidleri, sonraki yıllarda “derin engeller” sebebiyle yapılamamış, bu durum geçen yıla kadar devam etmiş ve 14 yıl sonra 19 Ekim 2014’te...

Yeni Asya’nın en son 2000’de tertiplediği Kocatepe Bediüzzaman Mevlidleri, sonraki yıllarda “derin engeller” sebebiyle yapılamamış, bu durum geçen yıla kadar devam etmiş ve 14 yıl sonra 19 Ekim 2014’te düzenlenen mevlidle yeni bir başlangıç yapılmıştı.
Büyük bir memnuniyet ve ferahlamaya vesile olan bu gelişme, pek çok noktada bir fa’l-i hayır olarak değerlendirilmişti.

2014 mevlidi, Risale-i Nur’a getirilen keyfî bandrol engelinin devam ettiği ve buna ilaveten eserlerin kanunla devlet tekeline alındığı bir ortamda icra edildi.

Ve biz, mevlidin önündeki engellerin kalkmasının, bu konulardaki çözümün de önünü açacağı inancımızı ifade ettik.

Öyle olacağının işaretleri de belirdi.

Mevlidin okutulduğu gün itibarıyla, devlet tekeli yürürlükteydi. Ama kısa süre sonra, iptali talebiyle AYM’ye götürüldü. Başvurunun altındaki imza CHP’ye aitti. Ankara 3. Fikrî ve Sınaî Haklar Mahkemesi de aynı taleple AYM’ye başvurdu.

CHP’nin müracaatı sonrasında konu hiç vakit geçirmeden mahkemenin gündemine alındı ve esastan görüşülmesine karar verildi. Altı ay sonra da sonuca bağlanarak, devlet tekeli iptal edildi. Şimdi resmî açıklamanın yapılması bekleniyor.

Bu kararla Risale-i Nur basımına yapılan vahim müdahalenin önü kesilecek.

Kararın, Isparta’da okutulacak bir başka Bediüzzaman Mevlidinden hemen önce kamuoyuna duyurulması da hikmetli ve manidar bir tevafuk olsa gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar