Barış gazeteciliği ve Yeni Asya

Hafta başında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinin Malatya’da organize ettiği “barış gazeteciliği” konulu seminere katılarak, Yeni Asya’nın Suriye savaşına yaklaşımını...

Hafta başında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinin Malatya’da organize ettiği “barış gazeteciliği” konulu seminere katılarak, Yeni Asya’nın Suriye savaşına yaklaşımını anlattık.
İletişim hocalarıyla öğrencilerinin katıldığı seminerde çoğunluğu hanımların ve genç kızların oluşturmasını “barış gazeteciliğinin geleceği açısından ümit verici bir tablo” olarak yorumlayıp, gerekçesini kadın fıtratının en baskın özelliklerinden birinin şefkat olmasıyla açıkladık ve bundan dolayı Üstad Bediüzzaman’ın kadınlar için “şefkat kahramanları” dediğini aktardık.

Seminerdeki konuşmalarda ağırlıklı olarak ülkemizdeki Suriyelilerin durumu ve medyanın onlara bakışı üzerinde duruldu.

Biz de Suriyelilerin, vatanlarından, yurtlarından ayrılıp evlerini barklarını terk ederek başka diyarlara göçmek zorunda kalmasının bir “sonuç” olduğunu ve bu neticeyi doğuran sebeplerin çok iyi teşhis ve tahlil edilmesi gerektiğini vurguladık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar