Aynı sulandırma taktikleri

15 Temmuz kalkışmasından Suriye operasyonuna kadar gündem tamamen “FETÖ” ile mücadeleye hasredilirken, peş peşe gerçekleşen PKK ve IŞİD saldırıları da “FETÖ” ile...

15 Temmuz kalkışmasından Suriye operasyonuna kadar gündem tamamen “FETÖ” ile mücadeleye hasredilirken, peş peşe gerçekleşen PKK ve IŞİD saldırıları da “FETÖ” ile irtibatlandırıldı.
Maksat, ne olursa olsun, “FETÖ” birinci gündem olmaktan çıkmasın. “FETÖ’nün bıraktığı yerden PKK, oradan da IŞİD devralıyor, hepsi aynı merkezden yönetiliyor” söylemlerinin arkasında bu var.

Daha ötesinde “PKK’yı da, IŞİD’i de FETÖ yönetiyor” iddialarının altında da.

Böylece, daha evvel Ergenekon sürecinde gözlenen, “bir günah keçisi bulup herşeyi ona yıkarak operasyonları sulandırma” taktiği şimdi “FETÖ”de tekrarlanıyor.

Geçmişte faili meçhul kalmış ne kadar cinayet varsa “FETÖ”ye fatura ediliyor. İbrahim Tatlıses bile modaya uyup “Bana yapılan saldırı FETÖ’nün işi” diyor.

Bizzat Cumhurbaşkanının çağrılarıyla teşvik ve tahrik edilen muhbirlik furyası da iyice çığırından çıkarılıyor. Öyle ki, kişisel husumet ve rekabet kaynaklı asılsız ihbarların vardırıldığı radde bakanları dahi isyan ettirecek boyutlara ulaşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar