AKP’ye ne oldu?

Seçim yarışında geri sayım iyice hızlanırken, bilhassa iktidar partisi cenahında, bizzat Erdoğan tarafından da dile getirilen “rehavet” ve tutukluğun giderek artan bir tedirginliği de beraberinde getirdiği...

Seçim yarışında geri sayım iyice hızlanırken, bilhassa iktidar partisi cenahında, bizzat Erdoğan tarafından da dile getirilen “rehavet” ve tutukluğun giderek artan bir tedirginliği de beraberinde getirdiği gözleniyor.
İktidara yakın yorumcular birbiri ardı sıra benzer endişeleri seslendiriyorlar:

“Parti tabanında 13 senedir hiç görülmemiş bir durgunluk ve ilgisizlik var. Kenara çekilen hatırı sayılır bir kesim kırgın ve kızgın. İstisnalar hariç, teşkilâtlar moralsiz ve zoraki çalışıyor.”

Bunun sebebi iktidar yorgunluğu mu; yoksa gerek üç dönem kuralıyla, gerekse “Reis”in Saraya çıkmasından sonra kızışan parti içi çekişmelerin sonucu olarak gerçekleşen tasfiyeler ve bunların yol açtığı kırgınlıklar mı, bilemiyoruz.

Veya “ustalık” döneminde sergilenen kibirli ve “şımarık” tavırlar; hukuk ve demokrasinin en temel prensiplerini daha umursamayan keyfî uygulamalar; eleştiriye tahammülsüz, dışlayıcı, ötekiştirici, kamplaştırıcı söylem ve politikalar mı?

Ya da bunların tamamı mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar