AKP’nin son durağı: Kızılelmacılık

Türkiye’de demokrasinin getirildiği nokta, millî iradenin sadece iktidar partisine oy verenlerle tanımlandığı, farklı fikir ve tercihlerin dışlandığı, hattâ daha ötesinde “ihanet”le...

Türkiye’de demokrasinin getirildiği nokta, millî iradenin sadece iktidar partisine oy verenlerle tanımlandığı, farklı fikir ve tercihlerin dışlandığı, hattâ daha ötesinde “ihanet”le suçlandığı çok düşündürücü ve vahim bir tabloyu ortaya koyuyor.

Sandıktan çıkan tek parti iktidarı, 16 Nisan paketiyle tek adam rejimini getirdi. 

Bu rejim, son dönemde icad edilip her fırsatta seslendirilen “yerli ve millî” nitelemesi çerçevesinde kurulan “Kızılelma” koalisyonlarıyla pekiştirilmeye çalışılıyor.

İlginç olan, 10 yıl kadar önce gündeme geldiğinde milliyetçi, ulusalcı, Ergenekoncu, Balyozcu, Kemalist marjinal kesimlerle sınırlı kalmış olan bu koalisyonların, gelinen aşamada AKP’yi de içine alması ve bu süreçte MHP’nin önceki dönemde olduğu gibi kilit rol üstlenmesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 337 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar