AKP’de ayrışma

Devlet gücünü ve imkânlarını da sonuna kadar kullanarak bu seçimde yine birinci parti olduğu halde oyunu arttıramayıp, tam tersine 9 puanlık kayıpla inişe geçen AKP’deki iç hesaplaşma ve...

Devlet gücünü ve imkânlarını da sonuna kadar kullanarak bu seçimde yine birinci parti olduğu halde oyunu arttıramayıp, tam tersine 9 puanlık kayıpla inişe geçen AKP’deki iç hesaplaşma ve ayrışmanın işaretleri giderek çoğalıyor.
Erdoğan taraftarları “Reis devreye girip meydanlara inmeseydi partinin oyu yüzde 35’e kadar düşerdi” derken, Davutoğlu cenahında “Erdoğan sebebiyet verdiği Saray eleştirileri ve ötekileştirici tavrıyla bize oy kaybettirdi, HDP’nin barajı aşmasının sorumlusu da o” denildiği ifade ediliyor.

Davutoğlu sandıktan çıkan sonucu “Halk başkanlık sistemine onay vermedi” diye yorumluyor; Erdoğan ise yeni Meclisten bir koalisyon hükümeti çıkmayacağı ve bunun da kaos doğuracağı iddiasından hareketle, başkanlık talebini tekrar gündeme taşıyacağı yeni bir seçimin hesabını yapıyor.

Koalisyon turları öncesi iktidar medyasında çıkan Saray mahreçli haberlerle AKP’nin üç kırmızı çizgisinden söz edilip bu istikamette yönlendirme yapılırken, Davutoğlu “Bizim hiçbir kırmızı çizgimiz yok” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar