AKP kaynıyor

AKP’yi bir arada tutup “güçlü” kılan en önemli etkenin iktidarda olması olduğu ve bu konumun değişmesi halinde çözülmelerin başlayacağı kanaatimizi bundan önce her vesileyle ifade...

AKP’yi bir arada tutup “güçlü” kılan en önemli etkenin iktidarda olması olduğu ve bu konumun değişmesi halinde çözülmelerin başlayacağı kanaatimizi bundan önce her vesileyle ifade etmiştik.
Nitekim 7 Haziran seçimiyle girilen süreçte bu düşüncemizi teyid eden işaretlerin giderek çoğaldığını görüyoruz. Parti içindeki “bütünlük ve ahenk” görüntüsü, yerini hızla uyumsuzluk ve çatışmaya terk ediyor.

Esasen bu işaretler daha önce belirmişti. Bilhassa Gül’ün tasfiyesi, Erdoğan cumhurbaşkanı olup partinin ve hükümetin başına Davutoğlu’nun gelmesinden sonra parti içi dengelerin değişmesi, Saray ekibiyle parti yönetimi ve hükümet arasında giderek belirginleşen bir çekişmenin başlaması, üç dönemliklerin devre dışı kalması, sıkıntı doğurdu.

İktidarı kamuoyu önünde sıkıntıya sokan bazı kritik konulardaki görüş ayrılıklarının su yüzüne çıkması da bu işaretler arasında.

Erdoğan’ın arkasında durmaya devam ettiği Rıza Sarraf’a ödül verilmesi olayında Numan Kurtulmuş ve Nihat Ergün gibi isimlerin verdiği tepkiler bunun taze örneklerinden.

Bir başka ilginç gösterge, iktidar medyasında beliren çatlağın sür’atle büyümesi. Öyle ki, bazı yandaş kalemler arasındaki ayrışma sert ve şiddetli bir çatışmaya dönüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar