7 Haziran’dan 1 Kasım’a

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı (AGİT) ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) 7 Haziran seçimi için hazırladığı raporda “Medya özgürlüğü ciddî bir endişe...

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı (AGİT) ile Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin (AKPM) 7 Haziran seçimi için hazırladığı raporda “Medya özgürlüğü ciddî bir endişe alanı” denilerek, iktidar partisini eleştiren medya organlarının ve gazetecilerin seçim kampanyası döneminde yoğun baskı ve sindirmeyle karşılaştıkları ifade edilmişti.
Raporda bazı medya organlarının sahiplerinin farklı alanlardaki şirketleri üzerinden hükümetle çalışmasının, bu medya organlarında iktidar partisine yönelik eleştirel gazeteciliği sınırladığı vurgulanırken, bütün televizyon kanallarında satın alınan reklamların yüzde 51’inin iktidar partisine ait olduğu ve bu oranın TRT’de yüzde 91’e ulaştığı belirtilmişti.

Bunlar, adaletsizlik ve haksız rekabet temelinde işleyen bir seçim sistemindeki arızaların sadece medyaya taallûk eden sonuçları.

Aynı kurumlar adına 1 Kasım seçimini de izleyen heyetin tesbitleri ise, önceki raporda altı çizilen bu sorunların çok daha ileri ve vahim boyutlara ulaştığını ortaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.230 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 340 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar