Üzülme vatandaş köprü yaparız geçer

İSTANBUL'un bitmeyen ve bitmeyecek gibi duran trafik sorununa ilaç olması için açılan yeni köprü problemleriyle birlikte geldi. Hürriyet’ten Burak Coşan’ın “Mahmutbey çıkmazı”...

İSTANBUL'un bitmeyen ve bitmeyecek gibi duran trafik sorununa ilaç olması için açılan yeni köprü problemleriyle birlikte geldi.

Hürriyet’ten Burak Coşan’ın “Mahmutbey çıkmazı” başlıklı haberine göre bağlantı yolları tamamlanmayan üçüncü köprünün trafiğini düğümlediği şu 6 ilçe veya “büyük semt”in sakinleri isyandaymış: Avcılar, Halkalı, Beylikdüzü, Ispartakule, Esenyurt ve Bahçeşehir.

Kaba bir hesapla 2.5 milyondan fazla insan şu anda köprü öncesine göre daha berbat bir trafik yaşıyor; fazlası vardır eksiği yoktur...

“Bağlantı yolları tamamlandıktan sonra (2018 sonu) rahat edecekler” diyebilirler ama kendileri inanır mı bilmem, bilemem.

AĞLATAN RAPORLAR!

Halihazırdaki probleme biraz yakından bakınca ileri görüşlülük, vizyon şahlanmasının yaldızını kazıyınca plansızlık “tabak gibi” ortaya çıkıyor.

Küçük bir örnek: Yeni köprü açılmadan önce, ağır tonajlı araçların Mahmutbey gişelerinden geçişine belli saatlerde izin veriliyordu. Şimdi 7/24 geçmeye çalışıyorlar, tek şeride yığılıyorlar, “bağlantı yolları henüz bağlanamadığı” için de trafik gümlüyor.

İstanbullu vatandaşın 15 kilometre yolu 1.5 saatte gidebildiğini gösteren raporlar var.

Bu raporlarda trafiğin yıllık 5.5 milyar TL’lik zarar oluşturduğundan, araç başına 5 depo yakıtın havaya uçtuğundan da bahsediliyor.

DELİ SAÇMASI

Uçan yakıt da havayı kirletiyor, kirlenen havayı temizleyecek ağaçlar da zaten yol/köprü için kesildiğinden ortaya deli saçması bir manzara, mantık göçerten bir kısırdöngü çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar