'Nasıl anlatsam sana? İlk harflere baksana!'

YETKİSİNİ bilmesek de üst düzey bir yetkili, adını açıklamak istemeyen bir başka yetkilinin bir diğer orta düzey yetkiliye dayanarak şu bilgiyi aktardığını kulis bilgisi olarak...


YETKİSİNİ bilmesek de üst düzey bir yetkili, adını açıklamak istemeyen bir başka yetkilinin bir diğer orta düzey yetkiliye dayanarak şu bilgiyi aktardığını kulis bilgisi olarak paylaşmıştı:
“Obama, Erdoğan’la görüşeceği sabah yumurtasının rafadan pişirilmesiniz istemiş...”

Bu bilgi inanılması güç derecede çok ama pek çok önemlidir arkadaşlar...

KAFADAN RAFADAN

Malum, Obama’nın nüfus kaydı Honolulu, Hawaii’dedir. Hawaii doğumluların yumurtayı sabahları kafadan rafadan istemesi o gün yapacakları görüşmelere üst düzeyde önem verdiklerini gösterir.

1794’te Honolulu’ya ayak basan ilk yabancı olan Britanyalı kaptan William Brown’ın da o ılık ve güneşli günün sabahında yumurtasını çırpılmış değil de rafadan istediği rivayet edilir.

Yani tarihi kökleri olan diplomatik bir jestten, zaferden söz ediyoruz burada; sayıyla kendinize geliniz!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 93 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar