Katil yakalandı cinayete devam

BİRDEN fazla cinayet işlemek dışında seri katillikle zerre alakası olmayan, ancak "eğitimli sosyopat katil" kategorisinde incelenebilecek Atalay Filiz konusunda "tek" makul davranan kişi 23 yaşındaki pasta ustası Taha Gürses...

BİRDEN fazla cinayet işlemek dışında seri katillikle zerre alakası olmayan, ancak "eğitimli sosyopat katil" kategorisinde incelenebilecek Atalay Filiz konusunda "tek" makul davranan kişi 23 yaşındaki pasta ustası Taha Gürses oldu.

Filiz’i bindiği minibüste tanıdıktan sonra soğukkanlılığını kaybetmeyen ve doğru adımları atan bu genç arkadaşı gönülden kutlarım öncelikle.
Gürses’e şu dakikadan itibaren bu konuyla arasına mesafe koymasını, medya taleplerini artık kibarca geri çevirmesini ve alacağı ödülü doğmasını beklediği çocuğu için kullanmasını tavsiye edebilirim bir ağabeyi olarak.

‘SELFIE’CİLER YALNIZ MI?

Atalay Filiz konusunda “makul davranamayanlar” için ise uzun bir liste var elimizde.

İlk akla gelen elbette masum insanların canına kıymış katille “selfie” çektiren, tebrik eden, “Valla helal olsun sana” diyen polisler ve diğer görevliler oluyor.
Bu selfie saçmalığına gösterilen tepkiler doğru elbette.

Ancak tek saçmalayanın o resmi görevliler olduğunu söylersek hakça davranmış olmayız.

Bir sosyopatı seri cinayetler işleyen katil “mertebesine” eriştirmek konusunda medyaya istediğini vererek adını duyurmaya çalışan (affedersiniz) “popomun kenarı” uzmanların da yatacak yeri yoktur mesela. İstisnaları elbette tenzih ederim.

Bilimsel verileri vesaireyi geçtim, en dandiğinden bir “true crime/gerçek suç” kitabındaki “seri katil” tanımına bile uymayan Filiz’i hâlâ seri katil diye allayıp pullayan medyamıza da helal olsun!

YETİŞ BEHZAT Ç.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 93 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar