Hatırla nutkumu, laiklik tutkumu

MECLİS Başkanı İsmail Kahraman ne istemediğini de ne istediğini de söyledi:“Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır” ve “Yeni ve dindar bir anayasa olmalı”. İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar...


MECLİS Başkanı İsmail Kahraman ne istemediğini de ne istediğini de söyledi:
“Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır” ve “Yeni ve dindar bir anayasa olmalı”.

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-BİR) bir etkinliğinde (Yeni Türkiye Konferansları) konuştu, yani hazırlanıp yaptığı bir konuşma.

Zaten “Yanlış anlaşıldım, sözlerim çarpıtıldı” da demiyor (onu Jöleoğulları Beyliği’nden biri öne atlayarak söyledi); tepkiler üzerine yaptığı yazılı açıklamada şahsi fikri olduğunu belirtiyor.

N’APTIN ABİ SEN?

Ne hikmetse “ağabeyi” olduğu siyasi hareketin vitrin yüzleri de “şahsi fikridir” diye geçiştiriyor, uzaklara bakıp ıslık çalıyor.

“Biz öyle bir şey konuşmadık bile. Muhafazakâr modernistiz, ezelden gönlümüz geçmez sekülerizmden” diyorlar...

“Hatırla Mısır nutkumu, gör rejime tutkumu” diyorlar...

“Taslakta da Maslak’ta da görebilemezsiniz böyle bir laiklik eksikliği” diyorlar...

“Kapatalım şekerim konuyu, tepki filan oluyor!” diyorlar...

İktidarın vitrininde bir “Nereden çıktı şimdi bu laiklik meselesi?” havası oluşsa da artık bunları yiyecek yerimiz kalmadığından mıdır nedir inandırıcı gelmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 93 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar