Bir Elton John konseri ‘sadece konser’ değildir

SIR Elton John, sağdan sola, yukarıdan aşağıya nasıl sayarsanız sayın, dünyanın en popüler, en önemli müzik yıldızları arasında ilk sıralarda adını göreceğiniz bir...

SIR Elton John, sağdan sola, yukarıdan aşağıya nasıl sayarsanız sayın, dünyanın en popüler, en önemli müzik yıldızları arasında ilk sıralarda adını göreceğiniz bir isimdir.

Geçtiğimiz günlerde EXPO 2016 Antalya kapsamında verdiği konserde (kaçırdık bu arada!) yaptığı konuşmada şunları söyleyince haberlerde ilk sıralara yükseldi:

“Türkiye’de olduğum için çok mutluyum. Burada harika vakit geçirdik, ne kadar teşekkür etsem azdır. Bazı arkadaşlar Türkiye konserlerini iptal etmişler. Neler kaçırdıklarını bilmiyorlar. Bu şarkıyı da onlara ithaf ediyorum. Tanrı Türkiye’yi korusun (kutsasın)...”

Bu konserin, bu konuşmanın gururumuzu okşamasının çok ama çok ötesinde bir önemi var; anlatmaya çalışayım...

Türkiye ardı ardına gelen bombalı saldırılar ve üstüne gelen darbe girişiminin ardından ne yazık ki büyük bir imaj kaybına uğradı. Ülkemizin üstüne yapışan “güvensiz ülke” etiketini yırtıp atmak için, yabancı yatırımcıları, turistleri ikna etmek için yoğun bir çaba göstermek gerekiyordu. Nitekim hükümet, muhalefet partilerinin temsilcileri, iş dünyası, sivil toplum örgütleri bu konuda kolları sıvadılar. Ancak “billboard”ların veya resmi ve sivil muhataplarla yapılan toplantıların, “Höyt! Güvenli ülkeyiz biz” çıkışlarının etki alanının çok geniş olabileceğini düşünmek iyimser ifadeyle “saflık” olur.

Elton John örneğinin önemine bu açıdan bakmakta fayda var işte...

METALLICA VARSA VARIM

Türkiye’nin “Elton John’un konser verdiği ülke” olarak görülmesinin algı yönetimindeki pozitif etkisini on binlerce “billboard”, binlerce ikna turu sağlayamaz çünkü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar