Asıl tehdit ‘Ham Çökelek’ olabilir

HAYAL bile edilemezdi, gerçek oldu! The Beatles'a "terör örgütü" muamelesi yapmak Türkiye'ye nasip oldu; ne kadar şaşırsak azdır.Hadisenin nasıl geliştiğini bilmeyenler için özetleyeyim...Birleşik Haziran Hareketi...

HAYAL bile edilemezdi, gerçek oldu!

The Beatles'a "terör örgütü" muamelesi yapmak Türkiye'ye nasip oldu; ne kadar şaşırsak azdır.
Hadisenin nasıl geliştiğini bilmeyenler için özetleyeyim...
Birleşik Haziran Hareketi, 1 Mayıs için hazırlanan afişlerinde The Beatles'ın erken döneminin simge fotoğraflarından birini kullandı.
Ringo, George, Paul ve John'ın bir dönem alamet-i farikaları olan takım elbiseleriyle havaya zıpladıkları fotoğrafı grupla ilgilenenler hatırlayacaktır.
Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet'in yazdığı gazete" olarak tanınan Vahdet, üstün vazife bilinciyle(!) bu tehditkâr afişi şöyle haberleştirdi:
"Gençleri yine sokağa dökme hazırlığında oldukları anlaşılan Geziciler tarafından provokasyon için hazırlanan afişlerde üniformalı liseli öğrencilerinin 1 Mayıs'ta Taksim'e koştuğu görülüyor..."

*

The Beatles'ı "Taksim'e koşan üniformalı lise öğrencileri" olarak görmek gazeteye "espri ve mavra yağmuru" şeklinde döndü.
Haberi "zaytung" sananları ikna çalışmaları bazı noktalarda halen devam etmekte, o da ayrı...
1960-1970 arasında yaptığı ve 600 milyonu aşan satışla halen rekoru elinde bulunduran albümlerinde aşktan, barıştan bahsetmiş olan The Beatles'tan "şiddet" çıkmayacağını anlatmak belli ki zor.
Gazete hayatını dünya barışına adamış olan John Lennon'un "Imagine" şarkısını örnek göstererek "Bunlar dinsiz, ahlaksızdır" diye savunma yapmaya kalkıştı ki; zaten söyleyecek sözü olan da bu hamleden sonra "Boşver abi" noktasına geldi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 93 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar