Aradığınız turiste ulaşılamıyor

TANIDIĞIM iki genç insan özenerek açtıkları bir butik oteli ayakta tutmaya çalışıyor İstanbul'da.Lokasyon harikulade; son yılların parlayan yıldızı Karaköy’de otelleri.Gayet modern, zevkle...

TANIDIĞIM iki genç insan özenerek açtıkları bir butik oteli ayakta tutmaya çalışıyor İstanbul'da.
Lokasyon harikulade; son yılların parlayan yıldızı Karaköy’de otelleri.
Gayet modern, zevkle döşenmiş, özellikle yabancı genç turistlerin rağbet ettiği otelde mesela yakın geçmişte Madonna’nın kızı Lourdes Leon kalmıştı.
Salı sabahı kahve içmek için uğradığımda “Vaziyetler nasıl?” demem yetti...
Sultanahmet’teki alçakça saldırının ardından Alman turistlerin rezervasyonlarının bıçak gibi kesildiğinden girdi, gemi turlarının birer birer iptal olmasının yarattığı tahribattan çıktı.
20 odalık oteli ayakta tutmak için nasıl çabaladıklarını anlattı. Kolaylık ve şans dileyebildim sadece...

TURİSTİK MİKROKOZMOS

Birkaç saat sonra Beyoğlu’nda turistlerin de uğrak yeri olan restoranda yıllardır tanıdığım garson dostumla muhabbet ederken “İşler nasıl?” diye sordum ve benzer bir “yangın yeri” manzarası aktarmasına şahitlik ettim:
“Bizde müşteri az, gruplar filan yok... Ara sıra şehir dışından gelen müşterilerimize tavsiye ettiğimiz bir otel var. 400 liradan aşağı oda vermezdi. Geçen hafta Fenerbahçe-Beşiktaş maçı için İzmir’den gelen müşterilerimiz 100 liraya kaldı valla; herkes ağlıyor...”
Yansıttığım bu “turistik mikrokozmos” haberlerinin yaşanan dramın büyüklüğünü yansıtmaya yetmeyeceğinin ben de farkındayım.
Başbakan Davutoğlu’nun bir süre önce açıkladığı 9 maddelik turizm destek planının (küçümsemek için söylemiyorum) palyatif, yani geçici, yani yangını söndürmeye yetmeyeceği ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 93 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar