CHP’yi kim kandırıyor?

ABD’nin gündeminde ilk sıralarda Türkiye var. Türkiye’nin Asya’ya yönelişi, “ihanet” olarak değerlendiriliyor. “Astana süreci” bardağı taşıran damla oldu. ABD’nin bütün...

ABD’nin gündeminde ilk sıralarda Türkiye var. Türkiye’nin Asya’ya yönelişi, “ihanet” olarak değerlendiriliyor.

“Astana süreci” bardağı taşıran damla oldu. ABD’nin bütün planlarını bozdu. İnisiyatif, ABD’den bölge ülkelerine geçti.

Öyle görünüyor ki ABD bunu pek hazmedemedi. Bu nedenle, Türkiye ile yakından ilgileniyor(!)

17-25 ARALIK

17-25 Aralık’ta ortaya dökülen yolsuzluklar gerçekti. Ama ABD’nin niyeti yolsuzlukları açığa çıkarmak değil. ABD’nin derdi, AKP’yi hizaya getirmekti.

17-25 Aralık’tan bir yıl sonra Türkiye’ye gelen ABD’li bir yetkili ABD Büyükelçisinin konutunda “dostlarla” yediği yemekte, “17-25 Aralık’tan sonra Türkiye’de halkın sokağa döküleceğini düşünmüştük, ama olmadı” demişti. Arkasından da planlarının tutmadığını itiraf etmişti.

ABD’NİN İSTEMEDİĞİ GELİŞMELER

Sonra “ABD’nin istemediği gelişmeler” peş peşe geldi. PKK ile “açılım” bitti, mücadele başladı. ABD’nin “kara gücü” hendeğe gömüldü.

CIA’nın örgütü FETÖ devletten tasfiyeye başlandı. ABD’nin “derin kulakları” devre dışı kaldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası on binlercesi hapse atıldı.

ABD ile eşgüdüm halinde yürütülen dış politikanın yerini, “Türkiye’nin çıkarlarına göre dış politika” aldı. Zaman zaman aykırı gelişmeler yaşansa da rota değişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'nin yeni 'Masa'sı 03 Mayıs 2024 | 444 Okunma Ekonomik kriz güvenlik sorunu 02 Mayıs 2024 | 819 Okunma ABD’de dip dalga ve üniversitelerde isyan 01 Mayıs 2024 | 333 Okunma Erdoğan’ın iptal edilen ABD ziyareti! 29 Nisan 2024 | 4.955 Okunma ABD’nin erken seçim tehdidi 28 Nisan 2024 | 1.648 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar