Milliyetçi paylaşımda bulunmak suçu

Bir zamanlar güne Ergenekon ve Balyoz dalgalarıyla uyanırdık.O günlerde ‘Kuvayi Milliye’ adını istismar ederek silah üzerine yemin eden ve darbe çağrısı yapan meczuplar gerekçe gösterilerek, ordu ve yargı...

Bir zamanlar güne Ergenekon ve Balyoz dalgalarıyla uyanırdık.

O günlerde ‘Kuvayi Milliye’ adını istismar ederek silah üzerine yemin eden ve darbe çağrısı yapan meczuplar gerekçe gösterilerek, ordu ve yargı çökertildi.

Bugünlerde birkaç marjinal ve ırkçı grup bahane edilerek, sığınmacılık karşıtı milliyetçi gazeteciler dalgalar halinde gözaltına alınıyor, tutuklanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu’nca halkı kin ve düşmanlığı tahrik ve aşağılama ile halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymaktan soruşturma yürütülüyor.

İlk dalgada www.aykiri.com adlı internet haber sitesinin Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ile ‘Muhbir’ adlı popüler Twitter hesabının editörü Süha Çardaklı’nın aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı, sekizi tutuklandı.

Üç gün önce de ikinci dalga geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir 25 Nisan 2024 | 3.854 Okunma Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast 19 Nisan 2024 | 5.726 Okunma Meral Akşener tarih oldu 09 Nisan 2024 | 2.334 Okunma Hilvan’da siyasi haydutluk 06 Nisan 2024 | 813 Okunma ‘Değişmeyen kaybetti, değişen başardı‘ 05 Nisan 2024 | 914 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar