Siz bir taraf, biz bir taraf

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İsmail Kılıçarslan'ın bugünkü (19.03.2022)''Siz bir taraf, biz bir taraf'' başlıklı yazısı.

Murat Ağırel’i bilenleriniz, tanıyanlarınız vardır. 2018 seçimlerinde İYİ Parti’den aday olmuş ancak seçilememiş bir gazeteci. Şimdilerde Yeniçağ Gazetesi’nde çalışıyor, sık sık da Halk TV’de görünüyor.

Aslında biyografisi ilginç biri Ağırel. Memleket Sevdalıları Derneği’ni kurmuş, Ergenekon safahatında önce tutuksuz yargılanmış, ardından “terör örgütüne üyelik” bahsinden ceza almış. Cezası Yargıtay tarafından bozulmuş.

Ağırel de tıpkı bizim Taha Hüseyin Karagöz ve Adem Metan gibi Ukrayna’da sıcak savaş bölgesine gitmiş, oradan izlenimlerini Türkiye’ye aktarmıştı.

Ukrayna dönüşü Halk TV’nin cevval sunucusu Özlem Gürses, Ağırel’i Ukrayna izlenimleri için konuk almış programına. Belki bir kısmı internet sitelerinde haber de olan görüntüleri izlemişsinizdir.

Sunucunun ve diğer iki konuğun “ölü taklidi” yaptığı bir zaman dilimi vardı programda. Ağırel, Ukrayna’da geçirdiği süre boyunca yaşadıklarını anlatırken Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın şahsında bütün Bakanlık çalışanlarımıza teşekkür ediyordu. Hem de öyle basit teşekkür cümleleriyle değil. Ukrayna’da hem gazetecilerimizin hem de vatandaşlarımızın her türlü sorunu ile olağanüstü bir titizlikle ilgilenen Hariciyemizi yere göğe sığdıramıyordu.

Beklenildiği ve tahmin edildiği üzere Ağırel bu teşekkür konuşmasını yaparken Özlem Gürses ve diğer iki konuk “çokoprens almaya” gittiler. Eh, Türkiye’de bu manzaraları görmeye alıştık artık. Çok garipsemedim bu durumu.

Hele “ölü taklidi” yaptıkları diğer dakikaları hiç garipsemedim. O dakikalarda Ağırel, Polonya ve Ukrayna’da “Türküm” dediğinde herkesin ilk söz olarak “Bayraktar” dediğini, herkesin ordumuzun teknolojisinden ve gücünden bahsettiğini, “insanın buna çok sevinmesi gerektiğini” söylüyordu zira.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar