Sandal

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracO yaşlı kadına “ben gemimi bitirince gelip seni alacağım mutlaka” diyen Nuh nebi geldi aklıma. Hani unutmuştu haber vermeyi. Unutturmuştu Allah ona. O büyük tufan...

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac

O yaşlı kadına “ben gemimi bitirince gelip seni alacağım mutlaka” diyen Nuh nebi geldi aklıma. Hani unutmuştu haber vermeyi. Unutturmuştu Allah ona. O büyük tufan gelmiş, gemi hariç her şeyi yutmuştu.

Tufan durup gemi bir dağın doruğuna oturduğunda mı? Tehlike tamamen geçip kimde ne varsa toplanıp ortaya bir ateş yakıldığında mı? Ateşin üzerindeki tencereye her türden yiyeceğin konulup kaynatılmaya başlandığı o ilk anda mı?

Hiçbiri değil bence. O yaşlı kadının varlığını tamamen unutmuş olmalı Nuh nebi. Çünkü bütün bir yolculuk, bütün bir tufan boyunca aklında iki şey vardır onun. Geminin selametli bir yere ulaşması ve gemiye binmeyi reddeden, kendisinin Allah’tan getirdiğini reddeden oğlu.

Gönlü, amcası Ebu Talib’in bir müşrik olarak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar