Meslek hiyerarşisi

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac“Gündemin tenha olduğu bir vakitte yazarım” diyerek erteleyip durduğum bir yazı bu. Eh, Türkiye’de gündem asla tenhalaşmayacağı için bugün...

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac

“Gündemin tenha olduğu bir vakitte yazarım” diyerek erteleyip durduğum bir yazı bu. Eh, Türkiye’de gündem asla tenhalaşmayacağı için bugün gözü kararttım.

Efendim, konumuz “meslek hiyerarşisi” evet ama başlangıç derdimiz sıklıkla birbirine karıştırılan “eğitim” ve “öğretim” kavramları aslında.

Sanayi devrimi sonrasında icat edilen ve günümüze kadar form değiştire değiştire ilerleyen modern “okul” kavramı, gide gide bir söğüde dayanmış bulunmaktadır. Eğitim ve öğretim dengesinde ağırlığı “eğitim”e vermesi gereken ama bu dengeyi çoktandır “öğretim”e kaptırmış bulunan “okul”, artık “insan” değil “bir çeşit android” yetiştirmektedir.

Hâlbuki “okul”dan beklentimizi şöyle tanımlamak gerekir: “Bilmek ile eylemek kavramlarını ‘bildiği ile...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmailağa buluşması: Sahi nedir bu Halidilik meselesi? 05 Mayıs 2024 | 1.799 Okunma İsmailağa buluşması 04 Mayıs 2024 | 1.795 Okunma Sosyal çürüme yazıları 6: Gösterişli sefalet cumhuriyeti 30 Nisan 2024 | 3.474 Okunma Bi şey yapmalı! 28 Nisan 2024 | 416 Okunma Sosyal çürüme yazıları 5: Varlık vehmi cumhuriyeti 27 Nisan 2024 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar