Kusuruma bakmayın

Dünyanın en gergin bekleyişiydi. O babanın yüzünde gördüm bunu. “Bir mucize olur inşallah” diyordu o esnada oradaki varlığından haberdar olmadığı kameraya. O da madenciymiş ve emekli olmuş. Şimdi...

Dünyanın en gergin bekleyişiydi. O babanın yüzünde gördüm bunu. “Bir mucize olur inşallah” diyordu o esnada oradaki varlığından haberdar olmadığı kameraya. O da madenciymiş ve emekli olmuş. Şimdi de grizu patlamasının ardından bir mucize olmasını, oğlunun sağ salim yeryüzüne çıkmasını, oğluna kavuşmayı bekliyor.

Çocukluğumdan beri bu şahit olduğum, haberini üzülerek izlediğim kaçıncı grizu patlaması bilmiyorum. Umudun sessizliğe, sessizliğin çaresizliğe, çaresizliğin yılgın bir öfkeye dönüştüğü kaçıncı patlama bu, bilmiyorum.

Nesillere sari bir çaresizlik biçimi bu. Her sabah yerin altına “belki ışığı son kez görüyorum” duygusuyla inmenin çaresizliği. Ekmek parasının derdine düşmüş olmanın çaresizliği. “Kabul edilebilir zayiat” kabul edildiğini bilmenin çaresizliği.

“Kader” diyecek bazıları....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar