“Eller yılda bir kurban keser”

Benim açımdan üzücü, oldukça üzücü bir kurban bayramı atmosferi söz konusu bu yıl. Çünkü feci, çok feci bir mülteci/göçmen düşmanlığı ile girdik bayram atmosferine....

Benim açımdan üzücü, oldukça üzücü bir kurban bayramı atmosferi söz konusu bu yıl. Çünkü feci, çok feci bir mülteci/göçmen düşmanlığı ile girdik bayram atmosferine. Memleketin ana muhalefet partisi başkanı, Esed’in an itibariyle çoluk-çocuk demeden katliam yaptığını bile bile “mültecileri evlerine gönderme” sözü verdi ve olaylar gelişti.

Olaylar öyle bir gelişti ki biri henüz 15 yaşında olan iki Suriyeli işçinin hayatını kaybetme haberini “bugün biriniz, bir gün hepiniz geberirsiniz inşallah” nidalarıyla karşılayan insanlar gördü bu göz.

Mevlana İdris ağabey yazmış: “Faşizme kapıyı açtığınızda düşündüğünüz sonuç gerçekleşebilir. Ama bu sonuçların ancak bir kısmıdır. O kapıdan nelerin çıkıp gideceğini asla bilemezsiniz.”

Başka bir patikadan ilerleyeyim. Genç insanlarımızın, bizim çocuklarımızın...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 344 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 906 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 952 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 758 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar