90’ları övmek için ya hain olmak gerekir ya aptal

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İsmail Kılıçarslan’ın bugünkü (12.02.2022)’’ 90’ları övmek için ya hain olmak gerekir ya aptal ‘’ başlıklı yazısı.

Aslında hiç ama hiç niyetim yoktu bu konuda yazı yazıp kalem oynatmaya. Çünkü en nihayet “geceye Z kuşağının bilmediği bir şey bırak” başlığıyla 90’ları övmenin komik olduğunu düşünmüştüm o gönderiyi ilk gördüğümde.

Aslında “komik” demeyeyim de “Z kuşağını aptallar topluluğu olarak gören” ve onları kolayca yönlendirebileceğini düşünen dangozların yeni bir kötü propaganda numarası olarak değerlendirmiştim. 90’larda eğitimin ücretsiz, elektriğin ucuz olduğunu söyleyip peşine Sümerbank öven, sebzenin-meyvenin sudan ucuz olduğunu iddia eden, şimdikinden daha modern ve medeni şartlarda yaşadığımızı var sayan ve mülteci düşmanlığı ile biten bir metinle Z kuşağını tavlayabileceğini düşünen adam düpedüz Z kuşağını bir “aptallar topluluğu” olarak tanımlamaya çalışmaktadır çünkü. Başka bir şey değil. Z kuşağı, bu vasat heriflerin tamamından daha zeki, daha cevval bir topluluktur oysa. Doğrusunu gösterip anlattığınızda ikna olan “sivil refleksli” bir topluluktur. Eh, 90’lar söz konusu olduğunda işin doğrusunu anlatmak o kadar kolay ki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Sosyal çürüme yazıları 3: Şişirilmiş dudaklar cumhuriyeti 20 Nisan 2024 | 908 Okunma Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti 16 Nisan 2024 | 954 Okunma Yavaş orman 14 Nisan 2024 | 291 Okunma Sosyal çürüme yazıları 1: Üçüncü sayfa cumhuriyeti 13 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar