Şeyh ile Hükümdar

Mücahit Küçükyılmaz kıymetli isimlerimizden biridir. Onu yanlış hatırlamıyorsam on yedi yıl evvel tanımıştım. Yağmurlu bir günde oturmuş, baş başa sohbet etmiştik. Bende kalan ilk izlenim:...

Mücahit Küçükyılmaz kıymetli isimlerimizden biridir. Onu yanlış hatırlamıyorsam on yedi yıl evvel tanımıştım. Yağmurlu bir günde oturmuş, baş başa sohbet etmiştik. Bende kalan ilk izlenim: Çalışkan, candan ve saygılı. Şimdi kırk yaşında.

Son zamanlarda yaşadığımız yoğunluk ve yorgunluk, birçok kayda değer çabayı görmemizi engelledi, engelliyor. Bazı emeklerin ve eserlerin hakkını veremiyoruz.

Mücahit Küçükyılmaz’ın Şeyh ile Hükümdar isimli kitabı da bu eserlerden biri. (Mart 2016, Hayykitap) Kitabın üzerinden bir buçuk yıl geçmiş. Ancak okuyabildim. Doğrusu büyük kayıp.

Şeyh ile Hükümdar’ın önemi nereden kaynaklanıyor?

Evvela şunu belirtelim: Bize sözü olan, derdi bulunan, mesuliyet ve mensubiyet duygusu yüksek insanlar lazım.

Evet, kitap. Şeyh ile Hükümdar, birbirini tamamlayan yirmi yedi müstakil yazıdan oluşuyor. Kitaptaki yazılar Ocak 2014 ile Şubat 2016 tarihleri arasında yazılmış. Yani darbe girişiminden çok önce dosya tamamlanmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kastamonu hakkında 28 Eylül 2019 | 511 Okunma Ölümle ilgili 25 Eylül 2019 | 580 Okunma Son zamanlar 21 Eylül 2019 | 268 Okunma Buradan bakınca 18 Eylül 2019 | 3.021 Okunma Takip mesafesini korumak gerekiyor 14 Eylül 2019 | 389 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar