Lütfen darbe yapmayalım, yapanları uyaralım

Yakın tarihimizin ve siyasi sistemimizin yüzkarasıdır askeri darbeler konusu. Milletin iradesini silahla gasp etme girişimlerinin en alçakça olanını dört yıl önce yaşadık.

15 Temmuz kalkışması hem milletin darbeler karşısındaki öfkesini hem de FETÖ denilen şebekeye duyduğu nefreti en görünür biçimiyle açığa çıkardı. O günden bu yana herhangi bir kişi veya grup hakkında “darbeci” veya “FETÖ’cü” sıfatını kullanmak yapılabilecek en ağır suçlama durumunda. Ne yazık ki “bu kelimelerin gücünü” rakiplerini veya muarızlarını etkisizleştirme amacıyla kullanmanın cazibesi bizzat bu kavramların ifade ettiği realiteleri “sulandırır” hale geldi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar ortakları ‘çözüm’de mi anlaşamıyor 04 Aralık 2025 | 191 Okunma Papa şimdi niye geldi 29 Kasım 2025 | 393 Okunma Koyunun halinden kasap anlar! 27 Kasım 2025 | 168 Okunma Öcalan ziyaretinin kilitlediği çözüm 25 Kasım 2025 | 245 Okunma Zamanın ‘uzun’ ve ‘kısa’ tarihi 22 Kasım 2025 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar