İmamoğlu kazanmadı, AK Parti kaybetti. Ama...

İstanbul seçiminin yeniden yapılacağı 23 Haziran’a gün sayılırken bir taraf Binali Yıldırım’ın icraatçı kimliğini öne çıkararak, öbür taraf ise Ekrem İmamoğlu’nun uğradığı haksızlığı gündemde tutarak seçmenin tercihini etkilemeye çalışıyor...

Bu çerçevede “Kürt seçmenin kilit rolü”nden çokça söz ediliyor; “AK Parti küskünleri” diye zikredilen bir kesimin yaklaşımlarının sonucu değiştirme ihtimali dile getiriliyor; Saadet’in alacağı veya DSP’den gelecek oyların ince ince hesabı yapılıyor. 

YSK’nın iptal ettiği seçimi Ekrem İmamoğlu 13 bin küsur oy farkıyla önde bitirmişti. Dolayısıyla AK Parti açısından kapatılması imkânsız olmayan bir fark olarak görüldüğü anlaşılan bu sayının hangi kaynaklardan temin edilebileceği hususu üzerinde duruluyor. 

Gerçi hem toplumdaki havaya baktığınızda hem de yakın zamanda gerçekleştirilen bazı kamuoyu araştırmalarına göz attığınızda görülen tablo farkın İmamoğlu lehine açıldığı şeklinde. Toplum tarafından CHP adayının haksızlığa uğramış görülmesi, mağdur edilmiş olduğuna inanılması bunun en önemli sebebi herhalde. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 44 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar