Cumhurbaşkanı komedyen, başbakan şarkıcı

Ukrayna’da birkaç ay önce cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan “komedyen”in yeni kurduğu parti geçtiğimiz hafta sonu yapılan seçimde birinci oldu.

Cumhurbaşkanının partisinin iktidara gelmek için bir “rock yıldızı”nın yine yakın zamanda kurduğu partiyle koalisyon yapması bekleniyor. Böylece belki ünlü şarkıcıya da başbakanlığın yolu açılmış olacak…

Bu tablo şov dünyasının siyaset sektörüyle ilişkisinin günümüz dünyasında ulaştığı noktayı göstermesi bakımından ilgi çekici. Şov dünyası derken, yalnızca sinemayı-televizyonu kastetmiyorum, bunlarla birlikte artık her şeyin “seyirlik”olmasını kastediyorum.

Bununla bağlantılı olarak popülizmin siyasetteki ağırlığının giderek artışı da ayrıca öne çıkan bir realite. İngiltere’de Boris Johnson gibi hem gazetecilik kariyeri hem de siyasi hayatı bütünüyle tartışmalı bir kişinin başbakanlık koltuğuna oturabilmesi, ABD’deki Trump örneğinden sonra fazla tuhaf gelmedi dünyaya belki ama yeryüzü ölçeğinde bir değişimin habercisi bütün bu olanlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 539 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar