Bu ‘başarı’da AK Parti’nin payı yok mu?

İstanbul’da yeniden yapılan seçimin en önemli sonucu kayda değer sayıda AK Parti seçmeninin -en azından kitlesel anlamda- ilk defa “altıok”un altına mühür basması oldu.

Bu durum büyük ölçüde AK Parti’nin kendi özel çabalarının sonucu olarak ortaya çıktı. Çünkü önceki seçimlerde de kendi tabanından uyarılara muhatap olmuştu iktidar partisi ve 31 Mart neticesi de bu uyarılardan biriydi. Ne var ki bu son uyarının cevaplanma şekli öncekilerden çok farklı oldu.

Önceki seferlerde “halkın mesajını aldık, gereğini yapacağız” diyen ve sadece lafla kendi tabanını ikna edebilmiş olan iktidar partisi bu sefer bambaşka bir yol tercih etti ve “seçimde hile yapıldı, onun için kaybetmiş görünüyoruz. Aslında kaybetmedik” diyerek sandık sonucunu iptal ettirdi... Aradaki farkın çok cüzi miktarda olmasına güvenerek 31 Mart’ta sandığa gitmemiş az sayıda taraftarını ve diğer adaya oy vermiş kesimlerin bir bölümünü ikna ederek sonucu değiştireceğini umdu. 31 Mart günü “her şeye rağmen” AK Parti-Cumhur İttifakı adayına oy vermiş olanların tercihlerinin çantada keklik olduğunu düşünerek bu kumarı oynadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 456 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 235 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 771 Okunma ‘İsrail ticareti’ turnusol kâğıdı 13 Nisan 2024 | 400 Okunma Mağdur olan yine iktidar! 11 Nisan 2024 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar